11 сыныпқа информатикадан тест тапсырмалары жауаптарымен
Sheber Education·24 Маусым·Қаралды:194Жүктелді:2
Материалда 11 сынып оқушыларына арналған информатика пәні бойынша тест тапсырмалары мен жауаптары берілген. Жинақ білімді тексеруге, қайталауға және сабаққа қосымша дайындық жүргізуге пайдалы.
Материал жүктеу үшін жазылым қажет
Алдын ала көру
Сатып алмас бұрын бірнеше бетін көре аласыз. Толық нұсқасы жүктегенде — жазусыз, сызықсыз.
Материалдан үзінді
11 сынып Информатика 3 тоқсан
Language: «kaz» Subject: «inf» class: «11»|||
1. Желілердің түрлері ...
|A) Тікелей кабельдік, ғаламдық, аймақтақ, хаттамалық
|B) Тікелей кабельдік, коаксиалды, радио, визуалды
|C) Тікелей кабельдік, жергілікті, аймақтық, корпоративтік, ғаламдық
|D) Кабельдік, телефондық, радио, коаксиалды
|E) Ғаламдық, телефондық, радио
## tema: 04 level:a answer:c ptema:02 chet:3 napr:3||
Language: «kaz» Subject: «inf» class: «11»|||
2. Кодтау әдісі бойынша байланыс арналарының жіктелуі
|A) Шиыршықталған жұп, коаксиалды
|B) Сандық және аналогтық
|C) Бөлінген және коммутацияланатын
|D) Радиорелелік, жерсеріктік
|E) Кабельдік және бөлінген
## tema: 04 level:a answer:b ptema:02 chet:3 napr:3||
Language: «kaz» Subject: «inf» class: «11»|||
3. Дабылды жіберу әдісі бойынша байланыс арналарының жіктелуі
|A) Шиыршықталған жұп, коаксиалды
|B) Сандық және аналогтық
|C) Бөлінген және коммутацияланатын
|D) Кабельдік, телефондық, радио
|E) Радиорелелік, жерсеріктік
## tema: 04 level:a answer:d ptema:02 chet:3 napr:3||
Language: «kaz» Subject: «inf» class: «11»|||
4. Дабылды жіберу әдісі бойынша байланыс арналарының жіктелуі
|A) Коаксиалды
|B) Шиыршықталған жұп
|C) Оптоталшықты
|D) Жерсеріктік
|E) Радиорелелік
## tema: 04 level:a answer:a ptema:02 chet:3 napr:3||
Language: «kaz» Subject: «inf» class: «11»|||
5. Заманауи желілерде қабылданған программалық жабдықтамалар ұйымдастыру түрі ... деп аталады
|A) Прокси-Клиент-сервер
|B) Сервер
|C) Прокси-сервер
|D) Клиент-сервер
|E) Клиент-программа
## tema: 04 level:a answer:d ptema:02 chet:3 napr:3||
Language: «kaz» Subject: «inf» class: «11»|||
6. Төмендегі қызметтердің қайсысы TCP қолданады?
1 DHCP
2 SMTP
3 HTTP
4 TFTP
5 FTP
|A) 1 и 2
|B) 2, 3 и 5
|C) 1, 2 и 4
|D) 1, 3 и 4
|E) 3 и 4
## tema: 04 level:c answer:b ptema:04 chet:3 napr:3||
Language: «kaz» Subject: «inf» class: «11»|||
7. Төмендегі мекенжайлардың қайсысы жеке IP-мекенжай болады?
|A) 12.0.0.1
|B) 172.15.13.36
|C) 168.172.19.41
|D) 192.168.24.45
|E) 172.0.0.1
## tema: 04 level:b answer:d ptema:04 chet:3 napr:3||
Language: «kaz» Subject: «inf» class: «11»|||
8. Гипермәтінді жөнелту хаттамасы
|A) WWW
|B) FTR, POP
|C) SMTP
|D) HTTP
|E) TCP/IP
## tema: 04 level:a answer:d ptema:04 chet:3 napr:3||
Language: «kaz» Subject: «inf» class: «11»|||
9. Поштаны тасымалдау үшін жұмыс жасайтын хаттамалар
|A) WWW, IP
|B) FTR, POP
|C) POP, SMTP
|D) HTTP
|E) SMTR, TCP
## tema: 04 level:a answer:c ptema:04 chet:3 napr:3||
Language: «kaz» Subject: «inf» class: «11»|||
10. Интернет жұмыс жасауы үшін қажетті хаттама
|A) POP/ SMTP
|B) FTR/ POP
|C) TCP/ IP
|D) HTTP/ IP
|E) SMTP/IP
## tema: 04 level:a answer:c ptema:04 chet:3 napr:3||
Language: «kaz» Subject: «inf» class: «11»|||
11. IP-адресі дегеніміз не?
|A) TCP/IP хаттамасын қолданатын желідегі түйіндерді анықтайтын бірегей идентификатор
|B) Желіге қосылған және басқа құрылғылармен өзара қатынас жасауға қабілетті құрылғы
|C) Дестелерді жөнелту кезінде олардың бір файлға жататыны туралы қызметші ақпарат
|D) Бір уақыт бірлігінде арна арқылы жіберілетін ақпараттың ең үлкен көлемі
|E) Бір уақыт бірлігінде арна арқылы жіберілетін ақпараттың ең кіші көлемі
## tema: 04 level:a answer:a ptema:03 chet:3 napr:3||
Language: «kaz» Subject: «inf» class: «11»|||
12. Байланыс арналары деп ...
|A) Мәліметтерді қашықтыққа жіберуге мүмкіндік беретін техникалық құралдарды айтады
|B) Желіге біріктірілген компьютерлерге ақпарат алмасуға және қосылуға мүмкіндік беретін ережелер мен техникалық процедуралар жиынын айтады
|C) Аралық, браузер мен шеттік webсервер арасындағы аралық қатынасты жүзеге асырушыны айтады
|D) Арнайы файлдық серверден шеткі қолданушы компьютерлеріне файлдарды тасымалдауды айтады
|E) Бір уақыт бірлігінде арна арқылы жіберілетін ақпараттың ең кіші көлемін айтады
## tema: 04 level:b answer:a ptema:02 chet:3 napr:3||
Language: «kaz» Subject: «inf» class: «11»|||
13. Прокси-сервердің қызметі қандай?
|A) Желіге біріктірілген компьютерлерге ақпарат алмасуға және қосылуға мүмкіндік беретін ережелер мен техникалық процедуралар жиыны.
|B) Аралық, браузер мен шеттік webсервер арасындағы аралық қатынасты жүзеге асырушы.
|C) Арнайы файлдық серверден шеткі қолданушы компьютерлеріне файлдарды тасымалдау.
|D) Мәліметтерді қашықтыққа жіберуге мүмкіндік береді
|E) Барлық жауап дұрыс
## tema: 04 level:b answer:b ptema:01 chet:3 napr:3||
Language: «kaz» Subject: «inf» class: «11»|||
14. Түйін (хост) дегеніміз не?
|A) Желіге қосылған және басқа құрылғылармен өзара қатынас жасауға қабілетті құрылғы.
|B) Бір уақыт бірлігінде арна арқылы жіберілетін ақпараттың ең үлкен көлемі.
|C) TCP/IP хаттамасын қолданатын желідегі түйіндерді анықтайтын бірегей идентификатор.
|D) Дестелерді жөнелту кезінде олардың бір файлға жататыны туралы қызметші ақпарат.
|E) Мәліметтерді қашықтыққа жіберуге мүмкіндік беретін құрылғы
## tema: 04 level:b answer:a ptema:04 chet:3 napr:3||
Language: «kaz» Subject: «inf» class: «11»|||
15. Желінің негізгі топологиясын атаңдар
|A) Жұлдыз, сақина, бағдаршам
|B) Жұлдыз, шина, сақина
|C) Шина, үшбұрыш, дөңгелек
|D) Сақина, вектор, шарт
|E) үшбұрыш, төртбұрыш, сақина
## tema: 04 level:b answer:b ptema:03 chet:3 napr:3||
Language: «kaz» Subject: «inf» class: «11»|||
16. Wi-Fi (ағылш: Wireless Fidelity – сымсыз дәлдік) дегеніміз?
|A) Бұл интернет жұмыс жасау үшін қажетті хаттама.
|B) Бұл гипермәтінді жөнелту хаттамасы.
|C) Бұл радио арналар бойынша мәліметтердің сандық арналарын тасымалдау стандарты.
|D) Бұл желі компоненттерінің физикалық орналасуы.
|E) Бұл желі компоненттерінің өзара орналасуы.
## tema: 04 level:b answer:c ptema:03 chet:3 napr:3||
Language: «kaz» Subject: «inf» class: «11»|||
17. Ақпараттық қауіпсіздік дегеніміз не?
|A) Ақпараттарды компьютерлік жүйеде сақтау кепілі.
|B) Ақпараттың құпиялығын, біртұтастығын және қолжетімділігін қамтамасыз ету үдерісі.
|C) Ақпарат көздерін идентификациялау.
|D) Аутентификациялау, шағымдану, қолжетімділікті басқару
|E) Барлық жауап дұрыс
## tema: 04 level:b answer:e ptema:06 chet:3 napr:3||
Language: «kaz» Subject: «inf» class: «11»|||
18. Желі компоненттерінің физикалық орналасуы... деп аталады.
|A) Шина
|B) Түйін (хост)
|C) Прокси-сервер
|D) Топология
|E) Клиент-сервер
## tema: 04 level:b answer:d ptema:03 chet:3 napr:3||
Language: «kaz» Subject: «inf» class: «11»|||
19. Желіде проки-сервер арқылы жұмыс жасайтын барлық компьютерлер ... ие болады.
|A) бір ғана IP-адреске
|B) бір ғана клиент-серверге
|C) желілік хаттамаға
|D) радиорелелік байланыс желілеріне
|E) прокси-серверге
## tema: 04 level:b answer:a ptema:03 chet:3 napr:3||
Language: «kaz» Subject: «inf» class: «11»|||
20. ҚР-ның ұлттық куәландыру орталығының сайты.
|A) www.egov.kz
|B) www.smk.kz
|C) www.pki.gov.kz
|D) www.nao.kz
|E) www.salyk.kz
## tema: 04 level:b answer:c ptema:06 chet:3 napr:3||
Language: «kaz» Subject: «inf» class: «11»|||
21. Ақпаратпен жұмыс істеу саласындағы Қазақстан республикасындағы заңнамасы қай жылы шықты?
|A) 2007 жыл 11 қаңтар
|B) 2006 жыл 11 қаңтар
|C) 2004 жыл 11 қаңтар
|D) 2000 жыл 11 қаңтар
|E) 2002 жыл 11 қаңтар
## tema: 04 level:b answer:a ptema:05 chet:3 napr:3||
Language: «kaz» Subject: «inf» class: «11»|||
22. Желілік хаттама дегеніміз?
|A) Желіге біріктірілген компьютерлерге ақпарат алмасуға және қосылуға мүмкіндік беретін ережелер мен техникалық процедуралар жиыны.
|B) Аралық, браузер мен шеттік webсервер арасындағы аралық қатынасты жүзеге асырушы.
|C) Арнайы файлдық серверден шеткі қолданушы компьютерлеріне файлдарды тасымалдау.
|D) Бұл гипермәтінді жөнелту хаттамасы.
|E) Интернетпен жұмыс жасауы үшін керекті хаттама.
## tema: 04 level:c answer:a ptema:04 chet:3 napr:3||
Language: «kaz» Subject: «inf» class: «11»|||
23. Байланыс арналардың негізгі сипаттамалары болып табылады?
|A) Бұзылу шамасы мен кедергіге төтеп бергіштігі.
|B) Болмысы мен өткізу қабілетіне қарай.
|C) Өткізу қабілеті мен кедергіге төтеп бергіштігі.
|D) Аралық қатынасы мен өткізу қабілетіне қарай.
|E) Бұзылу шамасы мен аралық қатынасына қарай
## tema: 04 level:c answer:c ptema:02 chet:3 napr:3||
Language: «kaz» Subject: «inf» class: «11»|||
24. Жөнелтілген ақпараттың ... қарай кедергіге төтеп бергіштік деңгейі анықталады.
|A) ақпараттар санына
|B) бұзылу шамасына
|C) әртүрлі шудың әсеріне
|D) болмысына
|E) мөлшеріне
## tema: 04 level:c answer:b ptema:06 chet:3 napr:3||
Language: «kaz» Subject: «inf» class: «11»|||
25. FTR (File Transfer Protocol) хаттамасы ...
|A) Бұл поштаның алынғанын растайтын хаттама.
|B) Бұл пошталық бірігудің стандартты хаттамасы.
|C) Интернет жұмыс жасауы үшін керекті хаттама.
|D) Бұл арнайы файлдық серверден шеткі қолданушы компьютеріне файлдарды тасымалдау хаттамасы.
|E) Браузер жұмыс жасауы үшін керекті хаттама.
## tema: 04 level:c answer:d ptema:04 chet:3 napr:3||
Language: «kaz» Subject: «inf» class: «11»|||
26. Желілік консентратор немесе хаб дегеніміз?
|A) Бір желілік буыны ретінде компьютер желісін бірнеше түйінмен байланыстыратын қондырғы.
|B) Желілік буын арасында мәліметтер дестелерімен алмасуға арналған және әртүрлі сәулет желілерін байланыстыратын компьютер.
|C) Бір желілік буыны ретінде компьютер желісін бір түйінмен байланыстыратын қондырғы.
|D) Кабельдік инфрақұрылыммен айнымалы жұп құра отырып, компьютерлерді Ethernet желісінде байланыстыратын қондырғы.
|E) Браузер жұмыс жасауы үшін керекті хаттама.
## tema: 04 level:c answer:d ptema:01 chet:3 napr:3||
Language: «kaz» Subject: «inf» class: «11»|||
27. Желілік коммутатор дегеніміз не?
|A) Бір желілік буыны ретінде компьютер желісін бірнеше түйінмен байланыстыратын қондырғы.
|B) Желілік буын арасында мәліметтер дестелерімен алмасуға арналған және әртүрлі сәулет желілерін байланыстыратын компьютер.
|C) Бір желілік буыны ретінде компьютер желісін бір түйінмен байланыстыратын қондырғы.
|D) Кабельдік инфрақұрылыммен айнымалы жұп құра отырып, компьютерлерді Ethernet желісінде байланыстыратын қондырғы.
|E) Браузер жұмыс жасауы үшін керекті хаттама.
## tema: 04 level:c answer:a ptema:03 chet:3 napr:3||
Language: «kaz» Subject: «inf» class: «11»|||
28. Оптоталшықты байланыс арнасының кедергіге төтеп берушілігі қандай?
|A) Жоғары
|B) Төмен
|C) Басқа стансалардың әсері төмен
|D) Абсолюттік
|E) Орташа
## tema: 04 level:c answer:d ptema:02 chet:3 napr:3||
Language: «kaz» Subject: «inf» class: «11»|||
29. Ақпаратты қорғау әдістері
|A) Программалық, аппараттық, ұйымдық.
|B) Программалық, алгоритмдік, компьютерлік.
|C) Программалық, компьютерлік, ұйымдық.
|D) Программалық, алгоритмдік, ұйымдық.
|E) Программалық, файлдық, компьютерлік
## tema: 04 level:c answer:a ptema:06 chet:3 napr:3||
Language: «kaz» Subject: «inf» class: «11»|||
30. Физиологиялық сипаттамаларға не жатады?
|A) Саусақ іздерінің ерекшеліктері, көздің тор қабаты және қабағы, қол және бет геометриясы жатады.
|B) Қол қою динамикасы, пернетақтамен жұмыс істеу стильі жатады.
|C) Сөйлеген сөзі және дауысы жатады.
|D) Электрондық сандық қолтаңба.
|E) Электрондық құжаттар
## tema: 04 level:c answer:a ptema:06 chet:3 napr:3||
Language: «kaz» Subject: «inf» class: «11»|||
31. Электрондық сандық қолтаңба (ЭСҚ) дегеніміз не?
|A) Мәліметтерді қорғаудың әдісі
|B) Электрондық құжаттарды компьютерде басқару.
|C) Негізгі электрондық құжатты жалған құжаттан қорғауға арналған электрондық құжаттар деректемесі.
|D) Электрондық құжаттар деректемесі.
|E) Электрондық сандық қолтаңба
Сабаққа арналған ойындар
Жазылымдар
Өзіңізге ыңғайлы жазылымды таңдаңыз
1 күн
BASIC
5 ЖИ / күн
Жасанды интеллект арқылы презентация, тест құрастыру мүмкіндігі
17 Құралдар / күн
Рефлексия, кері байланыс, таймер, топқа бөлу т.б инстурменттерге доступ
5 Материал / күн
Сайттағы 106мың материалға доступ.Кез-келген файлды жүктеп алу.
15 Ойындар / күн
Жазылым бойынша ойын жасау лимиті.
1 ай
BASIC
50 ЖИ / ай
Жасанды интеллект арқылы презентация, тест құрастыру мүмкіндігі
22 Құралдар / ай
Рефлексия, кері байланыс, таймер, топқа бөлу т.б инстурменттерге доступ
100 Материал / ай
Сайттағы 106мың материалға доступ.Кез-келген файлды жүктеп алу.
100 Ойындар / ай
Жазылым бойынша ойын жасау лимиті.

